Entrevista a l’Alumni Maria José López, sòcia de Granja Aventura Park

Granja Aventura Park
Maria José López, a la dreta de la fotografia, juntament amb els seus socis Juan Carlos Martínez i Naiara Jiménez

Avui entrevistem a Maria José López, Alumni de la promoció 2009-10 de la diplomatura en Ciències Empresarials. Juntament amb els seus socis Juan Carlos Martínez i Naiara Jiménez, va fundar al 2013 Granja Aventura Park, un parc d’oci educatiu per nens i adults on es pot aprendre, experimentar i divertir-se en plena naturalesa.

Treballaves en una empresa del sector de la construcció. Per què vas decidir fer aquest canvi i embarcar-te en el projecte d’un parc d’oci?
Per la necessitat de canvi tant personal com professional. Havia trobat a les persones perfectes per complir el meu somni de crear un projecte on pogués unir els meus interessos personals amb els professionals. Tot i que aquest projecte era d’una magnitud significativa, la il·lusió i l’empenta eren comuns a l’equip i ens ha fet arribar on estem. La Naiara i el Juan Carlos ja no només són socis, són dues persones que admiro i valoro moltíssim i que són part de la meva família.

Granja Aventura Park va obrir les seves portes al juny del 2013, però abans vau estar construint vosaltres mateixos les instal·lacions. Com va ser el procés de construcció?
El parc l’hem construït manualment nosaltres tres, donant un nou ús a gran part del material utilitzat. No t’imagines la quantitat de coses que llencem i que encara li podem treure partit! Hem reciclat i reutilitzat un 80% dels materials utilitzats en la fase constructiva inicial del parc. Va ser una època una mica llarga perquè, a part del procés de construcció, s’havia d’afegir tot el tema administratiu (permisos, gestió econòmica…). Però les ganes i l’energia que hi vam posar, ens fa valorar tot el projecte d’una forma més intensa i fa que sigui una època amb molts records per nosaltres.

Actualment, Granja Aventura Park està formada per una zona de tirolines, la granja, l’espai de pícnic i l’hort.  Què hi pot trobar la família que us visita?
Les famílies que ens visiten poden estar tot el dia amb nosaltres. Som un parc amb més de 20.000 m3 i que estem a menys de 25 km de Barcelona. És un lloc on passar un gran dia en família o amb amics, amb moltes activitats diferents, en un entorn natural i a un preu molt assequible. És una oferta d’oci complementaria que es basa en transmetre conceptes i valors a través de l’oci que creiem que es l’eina més útil per connectar. A més, entre setmana destinem la nostra oferta d’oci i educació a les visites escolars. Aquestes juntament amb les famílies i els grups són les tres grans àrees d’aplicació de la nostra oferta.

Un tret diferencial del vostre parc és que teniu activitats pensades per nens d’entre 1 i 3 anys. Què poden fer a Granja Aventura Park els més petits?
Poden gaudir del contacte més directe amb els animals de la nostra granja: porcs, cavalls, cabretes, ovelles… A més, disposem de tres espais on els podran tocar, donar de menjar i interactuar amb ells de la manera més divertida possible! Però no només els mes petits, sinó també els pares i les mares s’ho passen d’allò més bé interactuant amb els animals. Realment som i volem ser un parc on, a més de divertir-te, aprenguis en totes i cada una de les activitats que realitzem al parc.

Amb l’acollida que heu tingut, teniu previst ampliar el parc?
Des de l’obertura, no hem parat d’ampliar zones i construir nous espais. Hem tingut una filosofia de molta reinversió i ajudar el creixement inicial amb moltes novetats, ja no només per conviccions de l’equip directiu, sinó també per necessitats del projecte. Així, doncs, des de la inauguració hem ampliat a 4 zones de pícnic, espais d’aventura per adults, una nova zona d’animals d’arreu del món, l’espai d’animals exòtics, un bar restaurant i un kiosk, espai per descans dels més petits quan venen amb l’escola. A més, també hem obert altres serveis com els espais de joc o el photocall.

A l’Euncet Business School vas estudiar la Diplomatura de Ciències Empresarials. Quin record guardes d’aquella etapa?
Va ser una etapa on vaig conèixer molta gent i van sorgir moltes amistats. La carrera et dóna eines i et permet ampliar visions i això et fa créixer com a persona. A més, vaig tenir la sort de formar-me amb molt bons professionals, que em van fer veure la part pràctica del coneixement adquirit. Sens dubte, ho tornaria a fer!