Entrevista a Mireia Casas, Directora d’Oficina d’Agència de Catalana Occident

Avui parlem amb Mireia Casas sobre la seva trajectòria professional en el món de les assegurances i la seva experiència a l’Euncet. Actualment, és Directora d’Oficina d’Agència de Catalana Occident i està cursant el Máster Internacional en Coaching & Business.

Mireia_Casas

Fa 10 anys que vas entrar en el món de l’assegurança, quin balanç en fas?
Molt positiu. Vaig incorporar-me al Programa de Directors d’Agències, que té com a primer procés treballar com Agent Professional durant 1 any. Després de veure els resultats que vaig obtenir com a agent, vaig decidir continuar amb la meva projecció. El temps m’ha donat la raó, ja que 5 anys després Catalana Occident em facilitava la meva pròpia oficina i actualment tinc 2 treballadors al meu càrrec. Sóc una micro-empresària amb una cartera de 1.250 clients i una facturació que aquest 2015 ha estat de 1.373.458 €. A més, sóc Agent Representant de Catalana Occident Agència de Valors i estic donada d’alta a la C.N.M.V.

Ens podem fiar de tots els productes que ens ofereixen les asseguradores? Què s’ha de tenir en compte en el moment de contractar una assegurança?
El sector de les assegurances està molt més controlat i auditat que altres sectors, essent un dels més sòlits i solvents. En concret, Catalana Occident disposa d’un robust marge de solvència del 403 % amb un excés de 1.895 M. Quan es contracta una assegurança, és molt important confiar en un professional amb una bona formació. La nostra màxima és assessorar el client correctament per tal de mantenir la seva confiança durant molts anys. Per això, precisament, els agents cobrem la comissió de la pòlissa sempre que aquesta estigui en vigor, en cada renovació. Aquest sistema implica servei de qualitat i transparència. També és important que la companyia sigui forta i tingui una contrastada experiència. El grup Catalana Occident data els seus orígens l’any 1864 i és, per tant, una de les empreses dedicades al sector de les assegurances més antigues d’Espanya.

Treballes a Catalana Occident que ha incrementat tant el seu volum de negoci com el seu benefici durant el 2015, quina és la clau perquè tants clients confiïn en vosaltres?
La clau és un Pla Estratègic definit a llarg termini, basat en el creixement, la rendibilitat i la solvència, tot integrant la coherència, l’autocrítica i el foment del desenvolupament de les persones que el formen, la formació continuada i l’esperit de servei i orientació al client.

Amb la nova llei de barem d’accidents s’elevaran un 16 % de mitjana les indemnitzacions per accidents de trànsits. Com afectarà al client? Es modificaran els preus de l’assegurança de cotxes?
Les companyies companyies hauran d’elevar les seves provisions destinades a les indemnitzacions per accidents, fet que tindrà repercussió en els resultats de les assegurances d’automòbils. Últimament estan patint un dels pitjors moments, degut a l’augment de la sinistralitat i dels preus tan baixos que estan oferint les companyies sense estructura. En la meva opinió, crec que aquestes dues circumstàncies faran que els preus augmentin ja que les primes que s’estan oferint en el mercat són insostenibles.

Com a directora d’oficina, quin és el teu dia a dia professional?
Entre les meves tasques diàries hi ha planificar tant els objectius setmanals dels meus col·laboradors com els meus, definir les funcions, anar a visitar als clients tant per vendre com per fidelitzar o fer un seguiment de les campanyes, entre altres. És una feina entretinguda. No m’avorreixo!

Catalana Occident ofereix ofertes laborals a la borsa de treball de l’Euncet, quin consell donaries als professionals que es volen incorporar al mercat al sector de les assegurances?
Els aconsellaria que aprofitin aquesta oferta, ja que és una oportunitat treballar per una assegurança com Catalana Occident, on el més important són els seus agents professionals. Jo estic a la disposició per donar un cop de mà als que vulguin començar el seu projecte professional amb nosaltres.

A l’Euncet vas estudiar Ciències Empresarials i actualment estàs cursant el Màster en Coaching, què t’ha fet tornar a confiar amb nosaltres per la teva formació?
A l’Euncet també vaig fer el Postgrau en Màrqueting i el Grau en ADE. Ara, estic cursant el Màster en Coaching perquè tenia curiositat sobre aquesta matèria i vaig pensar que si es feia a la universitat on jo havia fet els meus estudis i de la qual estava molt contenta dels resultats, ho havia de tornar a fer. És una universitat que em dóna molta confiança, té un personal docent molt bo i estic molt a gust a les seves instal·lacions. A més, està a prop de casa. No puc demanar res més!

 

 Catalana OccidenteCatalana Occident ha signat l’acord per entrar al Consell Assessor de l’Euncet, incrementant a 43 les empreses del Vallès que en formen part. L’objectiu és potenciar les relacions entre universitat i empresa.