Jose_Vicente_Pestana

El Dr. José Vicente Pestana autor de l’investigació

La monoactivitat i la importància de les relacions interpersonals caracteritzen el temps d’oci dels adolescents. En general, els joves tendeixen a destinar el seu oci a la pràctica sistemàtica de només una activitat -de preferència físico-esportiva-, exclusivitat la qual podria influir en la qualitat de l’ús del temps fora de l’àmbit acadèmic. Tanmateix, tot i constituir un important entorn socialitzador, l’oci encara presenta diferències segons es tracti del temps de les noies o dels nois.

Aquestes són les principals conclusions de la investigació titulada “’Ellas a estudiar y bailar, ellos a hacer deporte’: Un estudio de las actividades extraescolares de los adolescentes mediante los presupuestos de tiempo”, l’autoria de la qual és de N. Codina (Universitat de Barcelona), J. V. Pestana -doctor en psicologia i professor de grau i màster a l’Euncet Business School-, I. Castillo i I. Balaguer (ambdues de la Universitat de València).

Al llarg d’una setmana, els responsables d’aquest estudi van recollir les activitats extraescolars dutes a terme per un centenar d’adolescents, tot enregistrant el nombre de dies en què es practica les activitats, així como el temps invertit en cada ocasió.

Aquest estudi ha format part del projecte “De los tiempos educativos a los tiempos sociales. Usos del tiempo, prácticas culturales e identidades: Percepciones sociales e intervención psicosocial” (EDU2012-39080-C07-04), co-finançat en el marc del Plan Nacional I+D+i amb un ajut del Ministerio de Economía y Competitividad, i pel Fondo Europeo de Desarrollo Regional (FEDER, 2007-2013). La contribució sortirà publicada en el volum 16, número 1 dels Cuadernos de Psicología del Deporte, revista indexada a la reconeguda base de dades Journal of Citation Reports.

Actualment, José Vicente Pestana està dirigint un treball de recerca sobre les relacions entre rendiment acadèmic i procrastinació (postergació en la realització d’activitats), per tal d’oferir suggeriments adreçats a una gestió òptima del temps per part de l’alumnat de l’Euncet.

2 comentarios
 1. Santi Horcas
  Santi Horcas Dice:

  Bon dia,

  Si us plau podreu passar el link quan pugueu, per la meva feina a l’Ajuntament de Sabadell treballem temes d’igualtat i joves i ens interessa moltíssim.

  gràcies i fins aviat,

  Santi Horcas

  Responder

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *